Hvad må en værdig opsigelse koste?

Gør en værdig opsigelse til en integreret del af personalepolitikken

Beslutningen er taget! Virksomhedens strategi kræver, at der skal ændres i organisationen og desværre betyder det, at du skal afskedige en loyal medarbejder.

 

Du skal levere budskabet og allerede nu melder tankerne sig:

  1. Hvordan siger du tak for flere års tro tjeneste, men vore veje må skilles, så både du og medarbejderen går derfra med oprejst pande og værdigheden i behold?
  2. Hvornår er det rette tidspunkt?
  3. Hvordan bliver det modtaget af medarbejderen selv og ikke mindst af kollegerne?

Hvad er outplacement?

Outplacement er professionel sparring og individuel karriererådgivning, til en opsagt medarbejder.

Forløbet indeholder håndtering af opsigelsen, kompetenceafklaring og planlægning og støtte i jobsøgning.

Læs mere om outplacement her

 

Du er måske en erfaren leder, der før har prøvet at gennemføre en fyringsrunde, men du ved også, at det aldrig bliver nemt. Det nemmeste er vel lav-praktikken og det juridiske. Selve relationen er der, hvor det bliver en stor opgave og hvor du som leder kan gøre en afgørende forskel.

Der er et menneske bag, der er historie, og I har arbejdet tæt sammen. Det er en stor omvæltning for et menneske at miste sit job, og derfor vil både du og virksomheden gerne gøre det ordentligt. Sikre, at det bliver en værdig opsigelse, for både medarbejder, leder og virksomhed.

God omtale er vigtigere end nogensinde før, men det kan være svært at opretholde i tider med nedgang eller strategiske kursændringer, hvor afskedigelser kan være en nødvendig konsekvens.

 

Vi får 98 % i job indenfor 3 måneder

Vores erfaring er, at mennesker reagerer forskelligt, når ordet fyring eller afskedigelse kommer på tale. Æren, stoltheden er på spil og selvtilliden får et knæk, nogle bliver urolige, bekymrede over økonomi, fremtid og går helt i stå, mens andre er klar til kamp for nyt job med det samme og måske glemmer at sætte det rette mål først.

“Med et veltilrettelagt outplacement forløb i bagagen blev selvtilliden i jobsøgningsprocessen genoprettet. Pro&Co hjalp med afdækning af ønsker og muligheder samt inspiration omkring materialer, men frem for alt med værdifuld sparring omkring tilgangen til jobmarkedet. Resultatet blev et nyt job i løbet af godt 4 måneder.”  

Medarbejder efter Pro&co´s outplacementforløb

Thumbs up outplacement

Opsigelse med outplacement

Det er vigtigt, at du vælger en kompetent samarbejdspartner til outplacement, der kan møde medarbejderen på dennes præmis og give individuel støtte, så medarbejderen efter en vellykket proces ender med drømmejobbet – og du får en god ambassadør i din tidligere medarbejder.

3 måneder efter igangsætningen af outplacementforløbet ved Pro&co er 98% i job igen.

Vi coacher og hjælper den opsagte medarbejder videre i et outplacementforløb, ud fra et individuelt tilpasset forløb, som kan indeholde hjælp til udarbejdelse af CV, LinkedIn profil, afklaring af faglige og personlige kompetencer, træning i samtaleteknik og øget selvindsigt gennem relevante tests.  Målet er at få personen videre til et nyt job.

%

I job igen

Hvad indeholder et outplacementforløb?

Okay, beslutningen er taget. Medarbejderen skal tilbydes et outplacementforløb, der helt konkret indeholder:

  • Individuelt tilrettelagt forløb, der består af typisk 4 møder mellem medarbejderen og konsulenten
  • Støtte til medarbejderen i håndtering af opsigelsen
  • Skærpelse af selvbevidstheden og træning i jobsøgningens kritiske faser
  • Hvert møde indeholder en kombination af informationer, øvelser og feedback
  • Løbende mail- og telefonsupport til støtte under søgeprocessen helt indtil at medarbejderen er kommet i nyt job

 

Outplacement tager udgangspunkt i den enkelte

Et succesfuldt outplacementforløb skal være personligt og skræddersyet til netop din medarbejders behov. One size fits all duer ikke her! Mennesker er forskellige, og derfor tager vi udgangspunkt i den enkelte medarbejders situation og omdrejningspunktet er en personlig og individuel sparring på vej mod målet. Målet er at få medarbejderen i job og gøre vejen derhen til en god oplevelse.

 

Skal du opsige en medarbejder?

Udover at hjælpe en værdsat medarbejder videre, sender du og din virksomhed et stærkt signal til jeres medarbejdere om ordentlighed og ansvarlighed. En lille omkostning der giver et stort udbytte og skaber tryghed blandt medarbejderne og giver gode ambassadører blandt både nuværende og tidligere medarbejdere.

En outplacement hos PRO&CO gennemføres med højeste fokus på etik og værdier. Vi arbejder med mennesker og tænker på dette i alle led af processen.

Prisen for en værdig opsigelse: Kr. 9.500,-

Kontakt os for at høre nærmere om, hvad vi kan gøre for dig og din medarbejder.

© 2019 PRO&CO - CVR: 25167791 - Alle rettigheder forbeholdes - Hjemmeside af Zen Media